Herkese merhaba!
Bir süre önce BTT Forum'da Artado'yu bir şirket olarak değil de bir vakıf/dernek olarak kurumsallaştırmak istediğimi söylemiştim. Biraz daha konuyu araştırınca bizim için şu an dernek olmanın daha mantıklı olduğu sonucuna ulaştım. Vakıf kurmak şu an karşılayamacağımız kadar maliyetli ne yazık ki.
Artado Derneği olarak; dijital dünyada birkaç büyük teknoloji şirketinin (Google, Apple, Meta, Microsoft, Amazon vb.) tekelleşmesine karşı mücadeleden mahremiyetin korunmasına, dijital sivil haklardan sansürle mücadeleye; açık kaynak yazılımın yaygınlaştırılmasından özgür ve güvenli teknoloji alternatifleri geliştirmeye, düşünce özgürlüğü ile kadın ve azınlık haklarının savunulmasından çevre, sürdürülebilir şehirler ve yeşil enerjiye; yerli üretim ve teknolojinin desteklenmesine kadar birçok alanda odaklanmayı, bu konularda farkındalık yaratacak ve çözüm üretecek içerikler üretmeyi hedefliyoruz. Bu amaç ile blog yazıları yazmayı, videolu içerikler üretmeyi ve hatta bir dergi çıkarmayı hedefliyoruz. Tüm bunlar olurken tabiki Artado projeleri de devam edecek. Projelerimiz ile bağımsız bir ekosistem kururken, medya ayağımız ile insanları bilinçlendirecek ve projelerimize de bir ruh kazandıracağız.
Sizin dernek için önerileriniz var mı? Herhangi bir fikir bile çok işimize yarayabilir. Neler yapabiliriz ve bu yolculukta bize katılmak ister misiniz?